Det täcker inte

Jag har precis försökt att måla det som ska bli relingen. Jag tänkte att jag inte behövde grundmåla delarna innan. DUMT. Trotts fyra lager färg täcker det inte.


//Martin

Projekt nr 3

Det är dags att presentera bygga nr 3 som man kan följa här i bloggen.
Det är en billinge boats precis som slomoshun. Det är en bogserbåt vid namn Zeeland. Det är en limited edition som endast finns för försäljning i Holland om man tittar på deras hemsida. Jag köpte denna i butik i Norrköping så allt verkar inte stämma. . .

http://www.billingboats.com/limited%20edition.html

Den inhandlades för snart ett år sedan men det har inte funnits mycket tid för den så bygget har inte kommit så lång ännu. Jag har precis målat skrovet och ska påbörja bild nummer tre i bygginstruktionen.

//Martin

Depron racer

Nu när slo-mo-shun bygget  ligger nere pga av skidåkning så kan jag lägga upp lite av förra vinterns projekt. Det som gav oss in på detta med båtar. Som bilden visar rör det sig kanske inte så mycket om skalabåtar men lättbyggda, billiga och rikitgt snabba.

Det här är det ena vidundret. . .

. . .och det andra.

Byggda på ritning gjord av Claes Meijer. Vi har endast kört på 2 celler än så länge och nu till sommaren är det nog dags att prova 3 celler som gör att det borde bli mer fart. Mer infor finns på http://www.meijer-models.se/
Jag ska försöka lägga upp lite bilder från bygget av dessa två, kanske någon körning bilder på vad som händer om man försöker se till att inte köra rakt in i varandra framifrån i full fart.

//Martin

Dag två


När de tidigare limningarna hade torkat så vi fick lite nålar lediga så var det dags för den långa på undersidan som man nu kan se på plats. Innan detta kapade vi dem på ovansidan så de slutar där de skulle.
Nu kan vi också se att de ligger lite i spänn. I mitten ligger det mot bordet men i båda ändar så lättar det. Vi skulle kanske ha format dem lite innan limning och kanske börjat med de långa på undersidan. Lätt att vara efter
klok. Så här blev de i alla fall och vi ska nog få den att inte sjunka i alla fall.

Rcmodel


Måste ju visa de fina nålarna vi införksaffat också.


Nästa bit också fastlimmad. Den sitter också lite i spänn.
.
Det var sedan dags att limma tvärs skotten. Så här i efterhand kanske vi skulle värmt dem med lite varm ånga eller något för att de inte ska bli så mycket krafter inyggda. Vi började längst upp på båten som bilderna visar


Nu har skotten slipats samt limmats fast på hmmm. . . den där delen. . .

Man måste ju testa lite hur det kommer se ut.

RSS 2.0