Hytten färdig för målning

Har småpysslat ett par dagar. En dag med att ta ut delar, en dag med fila alla faser, en dag med limning, en dag spackling, lite slipning idag som avslutades med ett första lager grundfärg. Jag påbörjade ju hytten tidigare men nu är allt på så den är redo för målning. Det var en del pill med att fasa en del kanter så alla vinklar passade. Spacklingen behövdes för att få till snygga hör och ta bort de hål som blir vid sammanfogningen.
Kunde inte hålla mig utan var tvungen att lägga på ett första lager också. Det saknas forfarande en del och jag såg att jag missat lite slipning här och där när färgen kom på.



Fortsättning följer men visst börjar det se hyggligt ut.
Skoj att kunna sätta fast lite detaljer snart. Det ser jag fram mot.

//Martin

Fäste för batteri

Så var fästena jag gjorde igår limmade också. Visar det främre på bilden.



Nu återstår något som håller det i sidled men det blir enklare att få till.

Små steg men det går frammåt.

//Martin

Smygpremiär av sjösättningen

Har pysslat med bogserbåten Zeeland idag. Utöver pysslandet har jag funderat lite. Fundering 1 ledde till att jag åkte till en lokal handlare för att få prisuppgift på en rökgenererare. En från Graupner som går på 6V låter bra tycker jag. Blir det för lite rök får jag nog plats med två stycken men jag börjar med en. Får se vad de säger för pris bara men tittar man i england eller på graupner sida så ligger de mellan 150 och 200:-

Fundering 2 och 3 skenade iväg lite men kom när jag kikade översiktsritningen för att se om jag fick plats med rökgrejen såg jag att det sitter både en radar, brandspruta och en kran. Ojdå, en till fundering var det visst. Det kanske vore skoj att göra något med dem också. Det får jag nog fundera lite mer på.

Det jag gjorde idag var dock att limma fast motorn samt att jag gjorde längsgående stöd som ska hålla batteriet på plats så småning om. De är nu också grundmålade för att smälta in lite bättre. Jag fixade även till styrningen lite. Förstärkte depronet som servot stödjer mot med plywood samt att jag fixade så grejerna som pianotråden sitter skruvad i är lös och ledad. Den satt stumt innan. Mina fingarar är lite för stora för denna operation så det tog ett tag.



Den främre (längre) biten tänkte jag göra en liten hylla av för mottagare eller något annat som behöver placeras så småning om.

Innan jag limmar fast dem vill jag ju veta att tyndgpunkten ligger bra. Det vara bara att fylla upp badkaret och sjösätta båten. Den ligger lite högt ännu, ca 0,5 - 1 cm, men är det kvar när båten är klar så får jag lägga i lite tyngder då. Den ligger jämt och fint i alla fall. Markerade vart batteriet skall vara så nu är det bara att limma dit stöden.




Vilken skönhet va?

//Martin

Testkörning

I torsdags tog vi en tur med den stora båten för att köra med den lilla och sen åkte vi hem för att bygga på båt nummer 3.

I onsdags så monterades en självläns på depronbåtarna och batterierna laddades. Dagen efter ute var ute på en sjö med spegelblankt vatten. De nya trecellsbatterierna skulle testats tillsammans med självlänsen. Vi tog något provvarv innan första olyckan inträffade. En roll med Mikaels båt. Eller det var igentligen olycka/roll nr 2 men första gången ladade båten rätt. Efter vi tömt ur vattnet och lärt oss att inte svänga för mycket medans gasen var allt för intryckt. Man ser verkligen farten  båte är kapabel till när gasen kommer och varvet höjs. Vi försökte köra försiktigt då batteriet var i störts laget för både fartreglage och batteri men testa måste man. Hornen växer ut vart efter försiktigheten försvann mer och mer och tillslut brann en motor upp.



Sjukt skoj i alla fall och med en trecells lipo var det bra fart i grejorna och helt klart värt en motor för att få se båtens potential.

//Martin

RSS 2.0