Tankearbete

Det har inte blivigt så mycket jobb denna gång. Detta på grund av att vi varit tvungna att beställa en del saker som vi saknade till roderlänkaget. Förhoppningsvis kommer allt att bli bra när det är klart. Det känns aldrig bra att ta upp hål i akterspegeln, men om man inte kan gå efter ritningen och är tvungen att hitta på eget så måste man ta upp fler hål.
 
Nedan kommer en del bilder på lite skisser som har med länkaget att göra.




Det kommer förmodligen bli så att man får använda det innersta hålet i oket för tråden som kommer ut från båten för att få bästa möjliga utväxling på rodret. Rodret behöver även komma ut en bit från akterspegeln. Om inte, så kommer båten knappt att kunna svänga. 


Jag kopplade upp allt elektriskt i båten för att se hur mycket servoarmen rör sig. Det visade sig vara ca:1,5cm åt båda hållen. För att vajern eller pianotråden ska löpa fritt i det hål man tar upp i akterspegeln så gjorde jag denna skiss där jag kom fram till att bäst vore att använda det innersta hålet på oket. Själva röret som vajern kommer gå igenom akterspegeln i är 8mm stor. Vajern i sig är 2mm. I och med detta kan jag även få fram var hålet ska vara på akternspegeln.


Ritning på klossen som ska förflytta rodret ut från akterspegeln. Detta kommer troligtvis att tillverkas i aluminium.


Ritning på den arm som oket kommer sitta på. Kommer även detta tillverkas i aluminium.

 
Här är allt ditskissat på akterspegeln. Hålen längst ut på kanterna kommer vara kylvattenutlopp. i övrigt är det styrvajerhålet, hållaren för oket och rodret som är utmärkt.
 
/Mikael
 

RSS 2.0