Test av elektronikinstallation

Inget mer är gjort på relingen men jag har innhandlat lite grejor för att montera servo, pianotråd och lite sådant, allt som behövdes för att kunna provköra lite. Jag upptäckte så här efter lite torrkörning att min montering för servot inte räcker till och att pianotråden är på tok för vek. Sen måste jag komma på något sätt att skruva åt roderstocken hårdare då den kan röra sig. Det är så jäkla trångt och mina fingrar är inte små nog.
http://www.youtube.com/watch?v=o1fKSzMOFJE



Jag har inte limmat fast motorn än heller så uppriktningen är inte optimal, därav ljudet. Badkaret får det bli framöver. Just nu är det lite kö till duschen.


Reling

Igår var det för varmt för några avancerade övningar. Jag handlade lite och har nu det jag behöver för styrning och drivning. Monterade inga av dessa saker igår dock så testet i badkaret kvarstår. Jag provmonterade relingarna igår. Passformen var ju sådär måste jag säga. Efterklok som jag är kom jag på att jag kanske skulle ha kontrollerat det innan jag målat men nu har jag förhoppningsvis lärt mig något där. Får se om jag minns det tills nästa gång. Satte mig på balkongen och började slipa lite. Passformen är nu bättre, inte bra men bättre och jag funderar på om jag är nöjd med den eller inte. Man vill ju ha det tätt men jag kikade lite närmare på kartongen från Bilinge och de har inte heller lyckats så bra med detta moment. Frågan är hur pass mycket jag kan snygga till det med en pensel. Jag har ju upptäckt att det inte riktigt är min grej. . . Och det var en del grejor som behövde snyggas till. . .
Här är i alla fall en bild innan jag började modifiera det hela. Glipan syns ganska tydligt men är numera alltså minskad till någon milimeter. I aktern såg det i stort sett lika ut. Det tog jag aldrig någon bil på dock. Det jag gjorde var att lägga en penna mot däcket i en vinkel där jag fick udden mot nedre delen där glipan var som störst. Försökte sen hålla samma vinkel och markera hela relingen. Det blev en del slipande och färgen var ganska hård efter alla lager jag gjort, som för övrigt varit förgäves.



En till lite mer närbild. Som ni ser hamnar ena stödet för hålet. Jag har svårt att tänka mig att det är meningen men jag kan inte komma ifrån det. Ogenomtänkt från Bilinge kan jag tycka och ser inte sådär tokigt snyggt ut. Det jag kan göra är att flytta den lite för att passa den i framkant i stället men det rör sig om 4-5 mm vilket bara gör att den hamnar precis mitt för hålet. Som man också kan se så skall allt utanför relingen målas svart, det skall alltså int evara däcksfärgen där sen.



Så här får det bli.

//Martin

Nattligt arbete

Igår kväll blev det ett ryck. Dagen började med att jag kom iväg relativt tidigt från jobbet och han med en timme på stan innan de stängde. Det shopades frisk, lite verktyg. Kablar, kabelskor. banankontakter motstånd med mera. Motstånden är för lanternorna sen. Jag glömde köpa en lite kabel till dem men det får jag ta sen. Ingen panik för jag har ändå ingen aning om hur jag skall koppla inm dem. Måste läsa på lite och friska upp mina skolminnen.
Hur som helst så åkte lödkolven fram kl 23 och jag måste säga att resultatet är sådär. Det kommer nog att fungera men det ser kanske inte ut som ett proffs har gjort det. Var tvungen att dölja det med krympslang. Jag kanske visste hur det skulle gå redan när jag var på stan eftersom jag var förutseende nog att köpa det också.



Nu är elektroniken klar för att kopplas in. Allt jag saknar för en testtur i badkaret är två skruvar för att fästa motorn. Spännande spännande, ska se om jag hinner och lyckas få tag i två sådana imorn. Nu är jag sugen. . .

//Martin

RSS 2.0