Paket

Hämatde ut de sista delarna idag. Det var i och för sig bara fartreglage och batteri som saknades men. . .
Det fartreglage vi beställt fanns inte i lager så vi fick gå upp i storlek för att slippa vänta.
Nu ska vi ha allt som behövs. Kanske att vi saknar småsaker som några banankontakter och annat.
Riktigt snyggt och ordentligt utan jättevikt.



Kanske att även depronbåtarna kan få testa batteriet och visa vad de går för.

Krash

Lika bra att jag erkänner. Har gjort en provflygning med draken och den gick ju sådär. Väntade på en perfekt dag, fint väder och i stort sett vindstilla.
Efter några fega startförsök där jag inte vågade hålla fullt när planet närmade sig backen (det var kaststart som gällde kan jag tillägga) så flög jag helt plötsligt. Planet rollade skarpt till vänster och jag kompenserade och trimmade innan jag började en högersväng för att vända tillbaka. I svängen tycker jag att den fortsätter att rolla vänster så jag ger mer höger skevroder för att kunna fullfölja svängen och drar lite höjd igen. Planet hade inte rollat vänster igen utan upplevdes bara så av mig och min korrektion gjorde att jag låg inverterat när jag drog höjdroder. Dett på en höjd av ca 15 m. Planet var snabbt och ganska litet när det kom en bit från mig (Bortförklaringen).




Så här såg det ut när jag kom hem men tre timmar senare och en del lim så hade jag gett uttrycket bättre begagnad ny innebörd. Tror det är tillräckligt för att ge det hela ett nytt försök. Får juster tyngdpunkten lite och montera hjulen för att göra en markstart och få upp tillräcklig fart.
Så här såg den ut efter lagningarna i alla fall.



//Martin


Vattenintag

Plaseringen blev på vardera pontonen. Det vi tror blir den lägsta punkten. Från början hade vi tänk att ha dem i aktern men som vi var rädda för var det inte möjligt på grund av utrymmet. Och då menar vi för att vi inte kunde nå dit med våra händer.






Tanken är att ett munstycke från vardera sidan kopplas ihop och går till motor och motorfäste medans de resterande två, en från varje sida leds ihop och går till fartreglaget. Sedan skall de vattnet ledas ut i aktern. Då kan vi komma åt ed hjälp av drivaxeln, lite plastslag och förhoppningsvis en tång. Blir det fel kommerhålen att tackas med en plywoodbit som moteras senare och utloppen kommer sitta i en varsin ponton.

//Martin

Inspiration

Hittade denna video efter lite slösurfning. 4 celler och en skaplig motor. Det verkar som om resurserna verkligen kommer finnas. Känner mig nöjd med att vi började med att köpa trecellsbatteri.



Alla delar vi beställde fanns inte hemma men den första sändningen anlände igår. Det slog mig att motorn verkligen är gigantisk. Mer om det någon annan dag.

//Martin

RSS 2.0