När dottern sover

Nu har det gått 8-9 månader utan något jobb på båten. Då passar lite föräldraledighet bra (trodde jag). Det har visat sig att man inte har så mycket tid till övers när man är hemma med en nu 8 månader gammal dotter. Men jag kan ju alltid jobba lite när hon sover. Jobbet går inte så snabbt, men det går i vilket fall som helst framåt. Här kommer lite bilder på det senaste bygget.
 


Hela båten är nu täckt av mahognyfanér. De långa bitarna på fördäck visade sig vara mycket svårare än de som gjordes tidigare.


Jag funderade länge över hur jag skulle göra med stolen. Resultatet blev en "låda/balja" som går att sänka ner i båten så att allt fortfarande är lätt åtkomligt. Förhoppningsvis är denna lösning lite mer vattentät en om jag skulle följt ritningarna och bara lämnat ett stort hål här.


Under lådan/baljan.



Det fick även bli en liten ram på baljan som följer båtens figur. Detta för att dölja kanten på det lite slarvigt uppskurna hålet i båten.




Det fick även bli en matchande ram runt baljan till motorhuven. Jag var lite emot detta i början, men insåg att det borde bli mer tätt och mer stilrent.




Ramarna blir målade i metallicksilver.


Så var det äntligen dags för lite dekaler. Efter att dessa är monterade så är motorhuven lackad 2 gånger. Snart dags att fästa den vid sin balja.



 
Även akterspegeln är ditlimmad. Passformen är inte den bästa. Modifiering måste till.
 
På återseende
/Mikael
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0