Elektronik

Idag har bogseraren fått lite uppmärksamhet. Började med att shoppa lite kontaker för batteri axelkoppling med mera. Axelkoppling följde ju i och för sig med i byggsatsen till båten men av någon anledning har jag bara halva den kvar. Dels har jag målat de flesta delar av relingen och gjort en montagplats för styrservot. Depron fick det bli men det ska på förstärkningsbitar av plywood så skruvarna har någon stans att fästa. Nu fanns det bara balsa hemma och det kände jag inte för att använda. Någon lägstanivå måste man ju lägga.



Jag har även riktat in motorn och kapat axeln till en lagom längd. Bara jag limmar den så är allt på plats men jag måste fixa skruvar till motorn först och löda på kontakter. Tänkte att det kan vara lättare att göra utanför skrovet.
Håller på att måla rodret förresten också. Motor var tvungen att höjas ca 3mm för att komma i linje med axeln. därav "fötterna" som är monterade under motorfästet.

Förra veckan var jag på tjänsteresa i tyskland förresten, snubblade över en hobbybutik och fick tillräckligt med tid över för att stoppa in huvudet. Till min lycka hittade jag ett perfekt fartreglage. Graupner Navy 30R. Jag tror de inte görs längre då ingen jag pratat med här i sverige kunnat ta hem dem. Bra, pris, vattenskyddad och klarar 6-12 volt, 30 A kontinuerligt för den som inte listat ut det. Perfekt då jag ska köra på 6 V blybatteri, inte alla fartreglage som tar den spänningen faktiskt. Inte av de billiga i alla fall.



Nu är det dags för andra strykningen på delarna till relingen så de kan limmas imorn.

//Martin

RSS 2.0