Vårrus x2

Nu är våren äntligen här.

I helgen blev det en tur till Åtvidaberg för att få igång brorsan. Vi lödde fast kontakter på batteriet och bytte hans trasiga servo mot ett nytt.









Efter en stunds körning (längre än vårens första försök med Martin) så inträffade precis samma sak som tidigare. Vi tappade kontakten med båtarna. Denna gång behövde vi inte använda fiskespöt eftersom kontakten tappades när båtarna hade full gas mot stranden (där de körde upp).






Hem och fundera på vad det kunde vara. Denna gång kom vi fram till det riktiga felet. Mottagaren tål inte vatten.

På dag två provade vi med att lägga mottagaren i en ballong samt att byta ut tejpen mot silvertejp. Denna gång fungerade allt som det skulle. Däremot ville brorsan prova en lösning för att båten skulle vara lättare i fören. Han satte batteriet bakom motorn. Till en början så såg det ut att gå riktigt bra, men eftersom det var så pass stora vågor i sjön så flög båtarna en hel del. Detta var inte bra för den, nu mycket baktunga båten, vilken slog över precis som i fullskala. Vid det efterföljande räddningsarbetet så fastnade min båt över brorsans och propellern gick sönder samt att axeln (wiren) åkte ur sitt fäste i motorn. Som tur var hade vi tur med vädret i alla fall. Det blåste åt rätt håll.

Efter det körde brorsan ytterliggare 10-15 minuter.

Nu har jag satt på proppellern som satt på depronbåten. Skillnaden är 27 mot 30mm. Jag måste skaffa en ny för att kunna hålla samma fart som de andra nu när jag har en mindre.

/Mikael

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0