Början på överbyggnad/motorhuv

Torsdag 27:e januari

För att fortsätta där vi slutade tidigare. Vi mätte upp längden på axeln och kapade den. Bilden visar slutresultatet. Vi har fortfarande chans att röra axeln +-5mm i och med fastsättningen i flexkopplingen.

Tanken med dagen var egentligen att passa in elektroniken och kylningen, men för att göra detta visade det sig att vi var tvugna att veta hur mycket plats överbyggnaden/motorhuven tog.
Den mesta tiden för detta tillfälle gick därför åt till att skära ur dessa bitar. Dessa är tillverkade i plast och kommer att utgöra överbyggnad/motorhuv till båten. Mycket tanke lades ner för att vi överhuvudtaget skulle förstå hur dessa ska monteras. Vi vill göra det på ett så snyggt sätt som möjligt plus att vi vill ha det så vattentätt som möjligt. Till slut kom vi fram till hur det var tänkt att det ska byggas.
De två bitarna som ser ut som pontoner är i detta läge lite för breda samt att hålet i däcket på båten är lite för litet. Det kommer krävas ett ganska tidsödande inpassningsjobb för att få allt på plats.

Det som ligger i hålet är den trädetalj som ska sitta under motorhuven. Plastbitarna ska limmas fast på den. Det som är konstigt på denna bild är att den just nu sitter upp och ner. I detta läge har vi enbart tejpat fast den mitt i hålet för att kunna fila till de plastbitar som ska vara nersänkta mellan denna detalj och kanten på hålet i däcket.

/Mikael

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0